23 Δεκ 2011

Καλές γιορτές!


Θέμα πρώτο: γιορτές πολλές στα σχολεία, στα μπαλέτα, δρομολόγια, πρόβες.. επιτέλους τελείωσαν.. ωραία ήταν και του χρόνου.. να δούμε πώς θα είναι αυτό το «του χρόνου» περιέργεια μεγάλη έχω..



Θέμα δεύτερο: η κακοκαιρία είναι εχθρός της επικοινωνίας.. net με το σταγονόμετρο.. όταν ανοίγει μια σελίδα είναι γεγονός!!!!!



Θέμα τρίτο: πήρα δώρο μεγάλο, αληθινό, αναπάντεχο, μοναδικό που με καλύπτει για όλα τα πριν, το τώρα και όλα τα μετά.. εκτός αν πάθω άνοια και το ξεχάσω κάποτε:-)
Ξεκίνησα να κάνω μαθήματα μουσικής στην κόρη μου. Δύσκολα το αποφάσισα ξέροντας από συναδέλφους πόσο δύσκολο είναι, να είναι κανείς ο δάσκαλος του παιδιού του. Είπαμε τις νότες, τις διάρκειες, τα κλειδιά, κρατήσαμε την φλογερίτσα στα χέρια και άρχισε το ενδιαφέρον κομμάτι για τον τρόπο που το μυαλό μπορεί να ελέγχει το σώμα.. την ανάσα, το χέρι, την παλάμη, το δάκτυλο.. όταν της μιλούσα προσπαθώντας να την μυήσω στον μαγικό κόσμο της μουσικής, είδα ξαφνικά ένα προσωπάκι να λάμπει, τα ματάκια να αστράφτουν και τελειώνοντας την ενθουσιώδη όπως πάντα διδασκαλία μου, λέει η μικρή συνεπαρμένη.. «αυτή την μαμά ήθελα να έχω». Ποια εννοείς την ρωτάω προσπαθώντας να επιβεβαιώσω αυτό που άκουσα; Και με έδειξε με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Η κατάλληλη φράση την κατάλληλη στιγμή, για να λάβω την απάντηση στο παντοτινό ερώτημα.. έχω πράξει ορθά έως τώρα σε ότι θεωρώ σημαντικό;


Τα αληθινά δώρα είναι αυτά που βρίσκονται μέσα στην καρδιά μας και εύχομαι να τα δωρίζουμε και να τα λαμβάνουμε σε αφθονία.
Καλές γιορτές σας εύχομαι φίλοι μου, ας μην αφήσουμε τίποτε να χαλάσει ότι πραγματικά αξίζει!


Η δεύτερη και η τρίτη φωτογραφία είναι δανεισμένες από εδώ!
Μουσική: Suna No Oshiro- Music Box Version





1 Δεκ 2011

Little birds




Όταν μας υποσχέθηκε ο τέως έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια, μήπως εννοούσε έναν εργαζόμενο ανά σόι????

Όμως δε θα τους περάσει, σε γιορτινό μήνα μπήκαμε και θα τον γιορτάσουμε όπως του αξίζει και με το βλέμμα ψηλά. Διάβασα εδώ πως.... "όταν δίνετε χρήματα από το πορτοφόλι σας για να πληρώσετε κάτι, μη το βλέπετε να αδειάζει, μη το βλέπετε δηλαδή σαν έλλειψη αλλά να το βλέπετε σα να δημιουργείτε χώρο για να έρθουν άλλα. Μπορεί η αρένα του Παιχνιδιού να φαίνεται αποκαρδιωτική στα ανθρώπινά σας μάτια αλλά σας διαβεβαιώνουμε πως είναι οι καλύτερες συνθήκες για να κάνετε επενδύσεις ή να δημιουργήσετε μια νέα δουλειά, αν εμπεριέχει πάθος από μέρους σας. Το να γειώνετε πάθος μέσα από μια δραστηριότητά σας, γειώνετε Πνεύμα, δηλαδή την αφθονία. Δώστε σημασία σε πράγματα που απολαμβάνετε να κάνετε και μη τα στερείτε από τον εαυτό σας στο όνομα της οικονομικής δυσκολίας, γιατί υλοποιείται ακριβώς αυτό: οικονομική δυσκολία" Τι λέτε;


Μουσική: Little birds με τις The be good Tanyas